• 21.03.2017 kl. 13:00

Tidsklemma er den største utfordringen

Som student, frilanser og telefonintervjuer med flere prosjekter gående om dagene, er tidsklemma min største utfordring når det kommer til trening. Det er i grunn ingen unnskyldning, for om man bare planlegger dagene bedre, skal alt være mulig. Jeg har lært meg å ha fortgang på sakene jeg holder på med, da det har gått fra en og en halv uke til et par timer på en sak. Det avhenger selvsagt av hva det er snakk om, men jeg begynner å kjenne meg selv bedre nå. Hva jeg bruker tid på og som ca. hvor lang tid jeg kommer til å bruke. 

Jeg kommer til å sette opp en plan hver uke fremover, på hva jeg kommer til å bruke tid på. Denne uken er det blant annet årsmøte med journalistlaget for studenter, der jeg er sosialansvarlig. Jeg har meldt meg frivillig for å være med på neste sesong med Girl Geek Radio. Vi er enda i planleggingsfasen og vil ha et møte på torsdag. Det er legetime i morgen, skolen, husarbeidsplikter (som forøvrig også kan fungere som trening), to kveldsvakter på jobb, osv. Så er det det jeg har lyst til å gjøre som er tidkrevende, som det å lage negledesign-videoer, blogge, spille dataspill, være med venner, osv. Det eneste som egentlig er viktig her er å ha tid med venner. Man burde aldri, aldri, aldri ta vennene sine for gitt.

 

 • 20.03.2017 kl. 22:00

7 tips for å gå ned i vekt

Noen ganger får man seg bare ikke over dørstokkmila selv om man gjerne vil. Her har jeg samlet sju tips for deg som vil ned i vekt.


Sett pris på måltidene.
For å gå ned i vekt kreves det å spise regelmessig og sunt. Du kan godt skeie ut noen ganger, men hold det til en begrensning. Jo lengre du er fra snacks, jo lettere blir det å avstå neste gang. Men ikke ha noe som nei-mat, da dette ofte kan trigge en til å spise dette oftere. Å gå ned i vekt skal ikke være noe du straffer deg med. Husk at dette er noe du vil gjøre over en stund, da det å gå ned i vekt tar tid.

Drikk nok vann.
En dehydrert kropp fungerer rett og slett bare ikke. 

Sett deg mål.
Små delmål er lettere å oppnå enn et stort mål. Ut fra små mål vil du oppnå større innsatsvilje og se på det du holder på med som et morsomt prosjekt. Et godt tips kan være å ha deg en bok der du skriver ned dette.


Mål fremgangen.
Å måle antall centimeter rundt omkring på deler av kroppen en gang i måneden med et målebånd, kan også gi deg en pekepinn på hvor du er på vei. Dette kan peke i begge retninger, og kan gi både ergrelse og glede. Å sette deg en plan på antall repetisjoner på en enkelt øvelse vil også muligens fungere.

Vær i energiunderskudd.
Å gå ned i vekt er 70 % mat og 30 % trening. Finn ut hvor mange kalorier du trenger hver dag. Du finner mange gode kalkulatorer om dette på nett, blant annet HER. Eller du kan regne ut selv ved å følge denne formelen: (9.99xhøyde)+(4.92xvekt)+(6.25xalder) = vanlig forbruk. For å være i energiunderskudd må du være under det kroppen din trenger om dagen.

Ha en/flere treningskamerat(er).
Å ha mål med en treningskamerat kan være tingen om du sliter med å komme deg på trening, og du føler at det å være alene er kjedelig. Her kan man pushe hverandre og gi hverandre ros om man er flink.

Sjekk ut forskjellige apper og YouTube-brukere.
S-Health, Fitnessblender, diett.no for å nevne noen få.

 • 19.03.2017 kl. 14:11

Opp 13 kg. Nok er nok!

Nå er det lenge siden jeg har postet noe her på bloggen. Jeg føler at jeg må starte opp denne nå igjen i og med at mye av treningsmotivasjonen var å finne nettopp her.

Etter at jeg fikk korsryggbetennelse i fjor, og at det fremdeles gjør litt vondt av og til, har motivasjonen forduftet. Kostholdet er så som så. Kostholdet er egentlig ikke noe jeg bryr meg om lengre. Men nok er nok! Jeg veier nå 76 kg. Og det skremmer meg litt. Om jeg ikke gjør noe med det, kommer jeg til å være tilbake til der jeg var. 88 kg på en 160 cm lang kropp. Elendig form. Depresjoner. Sakte tankegang. Humørsvingninger ut av en annen verden. Nok er nok!

 • 24.06.2016 kl. 16:08

Negledesign - Inspirert av sommersolaJeg har klart det utrolige... jeg fikk ikke til å gå skikkelig i går, så jeg måtte bli hjemme. Ble visst hjemme i dag også. Så i dag forsøkte jeg "scraping-plate" for første gang, siden jeg kjeder meg og fordi negledesign er gøy. Jeg merker at jeg er i mangel på norske ord... for jeg skulle gjerne benyttet meg av det norske språket når det kommer til negledesign her på blogg.no. På Instagram slipper jeg det. Om du forresten ønsker kortere videoer, kan du gjerne følge meg på Instagram. Holder på med en ny video nå, en som skal passe hos blogg.no, der jeg snakker mer, og en til Instagram der det går FORT. Så jeg som snakker i ett sett i over flere minutter, blir fort for overflødig. En video på Instagram kan kun være på ett minutt, så det sier seg kanskje selv. Gjerne følg meg, så følger jeg deg nok tilbake! 


Jeg vet ikke når neste design blir, siden jeg jo har sommerjobb som rørlegger i sommer, og neglene er både korte, og tar lang tid å "forberede". Men kanskje de to siste ukene på juli? De to ukene sitter jeg jo bare på kontor likevel! Eller... bare og bare... men jeg blir i alle fall renere av det, haha.

 

Uten mønster, men bare gradient, ooooh... me likey, dette er venstrehånda mi, så beklager for mess! 


 

 • 22.06.2016 kl. 07:26

Negledesign - Minnie Mus

Så utrolig mange feilmeldinger som har kommet med denne videoen, at det halve kunne vært nok! Det har aldri vært så vanskelig å laste opp en video, som nå, men ENDELIG er den ute! ENDELIG er den her! Man blir litt sprø når man får feilmeldinger som "kan ikke publisere fordi videoen ikke inneholder en video", altså... hva tar du meg for? Men faktisk ble redigeringen bedre av alle feilmeldingene, for jeg var nødt til å gjøre redigeringen helt på nytt igjen på grunn av en annen feilmelding. Går ikke an å bruke filer rett fra kameraet først, vett. Man må først kopiere alle filene man skal bruke over i en annen mappe, for så å bruke disse i stedet. Jeg ser ikke hva som er forskjellen? Men uansett, den er her! Happy watching! 

Ser deg senere en gang!  

 • 22.05.2016 kl. 08:45

Video: DIY 2D-Comic nailart

Dette er en stor dag for bloggen! Endelig kommer den første av mange videoer! Dette må jo bare feires! 

FARGER:
OPI - Pink Flamenco 
Deborah Lippmann - Don´t Tell Mama
Ciaté - Snow Virgin
Det føles alltid litt kleint å gjøre noe nytt, men jeg trøster meg selv med at jo mer man gjør ting, jo flinkere vil man bli. Blir som da jeg lakkerte neglene mine de første gangene. Søl OVERALT. Ikke like mye søl nå, så det er jo håp!

-----------------------------------------------
Når du leser dette er jeg nok på vei hjem. Det blir en lang dag med reising. Jeg vil ikke komme hjem til Trøndelag før i halv åtte tiden på mandag, men jeg regner med at det vil gå fint. Det må det jo bare. Det vil bli godt å komme hjem, kjenner jeg, selv om jeg kommer til å savne varmen og det trivelige folkeslaget. Frister allerede å komme tilbake. 
RESULTAT

 


#negledesign #kunst #design #neglelakk #rosa

 • 21.05.2016 kl. 12:18

Henter inspirasjon

Når allting rundt deg spinner. Ikke bokstavelig talt, men det kjennes slik ut, er det et element som inspirerer meg. Som beroliger uansett omstendigheter. Noe som lever sitt helt eget liv. Noe som roer seg selv ned, uansett om det i det ene øyeblikket er i full storm. Det blir alltid rolig igjen, uansett om naturkreftene herjer. Mennesket selv er laget av det elementet, og det er ikke merkelig at det er noen som tror vi stammer fra havet når såpass mange prosent av kroppen bare er vann. 

Havet.
 

 • 20.05.2016 kl. 18:23

På tur i solrike Slovenia

Jeg er midt i en eksamensperiode og fikk det temmelig travelt da jeg plutselig skulle bli med til Slovenia. Jeg ble med min far i stedet for morchan, rett og slett av den grunn at vi har hatt et dødsfall i familien. Må sies at det føles temmelig feil å reise når noe slikt har skjedd, men hva skal man gjøre? Jeg stiller i alle fall opp, kan man si. Men reisen har fått meg til å jobbe på, det skal den ha. Jeg er nå helt ferdig med mine saker og skal kun lese pensum da jeg kommer tilbake til Trondheim. Jeg må jobbe med GGDTRD når jeg kommer hjem, og forhåpentligvis kommer neglevideoen som jeg har snakket så sykt mye om. At det går an? Jo, det gjør visst det. Men nå må jeg stikke, vi skal på middag og skal være utenfor 1850. 

For de som måtte lure: dette er en businessreise gjennom Bademiljø. 

Bildene er forresten fra en citytour vi var på. Plassen vi er på, har en veldig spennende historie. Det er jo også alltid greit å lære seg noe nytt! Kunnskap er makt, som man sier. 

 • 24.04.2016 kl. 18:07

Vi alle lever i vår egen tegneserie

Jeg har fått dilla på 2D! Jeg forestiller meg at jeg lever i en tegneserie og at jeg er min egen forfatter. Noe som vi jo alle er i våre egne liv. Jeg har fått tak i den kuleste tingen av de alle, og vil nok, når jeg får tid til det, presentere den på en god måte. Akkurat nå blir det en liten "sneakpeak"
Nå i det siste i min tegneserie, har jeg jobbet som et annet uvær med eksamen. Jeg hadde ikke forestilt meg i forrige uke at jeg ville komme så langt, i og med at jeg lå neddopet av morfin. Jeg har også meldt meg på et arrangement den 9. mai, hos Adressa via Girl Geek Dinners Trondheim, der jeg skal sitte i komiteen og hjelpe til med noen småtterier. Meldte meg på nå nylig, så vet ikke så mye enda, men det vil nok vise seg! Viktig å ta mulighetene som dukker opp, uansett hva det er. I tillegg høres Medieteknologi veldig spennende ut, som da blir temaet. 

Nå burde jeg gå tilbake til eksamen der jeg skal bruke pensum for å beskrive mitt arbeid med featurereportasjen. 

Ser deg senere! 

 • 11.04.2016 kl. 20:24

Blue gradient - Nailart DIY

God dag, god dag! Er du klar for en ny negledesign-post? 

Denne gangen hadde jeg besøk av ei god venninne så vi satt på gulvet og lakkerte neglene. Det ble faktisk til at vi hadde helt like negler en stund, og det var
jo virkelig koselig. Da ser man jo virkelig at man er venner! Er virkelig ingen tvil. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeg har forelsket meg i blåfargene til OPI. Da spesielt den turkise du ser nedenunder her "This Color´s Making Waves". I lag med "Blue my Mind" er den bare helt fantastisk. Den er litt tynn, så du vil trenge flere lag. Annet enn det er den helskjønn. La oss ta det steg for steg. 

Over, fra venstre: "This Color´s Making Waves", "Blue my Mind", "JY" (en liquid tape), en svamp for å få effekten. 
Alt kjøpt fra eBay. HER, HERHER og HER 1. Neglepleie
Du gjør lurt i å pleie neglene og neglebånd før du fortsetter med neglelakk. Ikke bare gjør dette veldig godt for sjela, det gjør også neglene beredte til å ta i mot kjemikalene. 

LES OGSÅ: Perfekte, velstelte negler (guide)

Basecoat
2. Selv lakkerte jeg neglene med ett lag hvit neglelakk. Dette for å la blåfargene feste seg bedre. La tørke. 

Unngå unødvendig søl
3. 
Legg et lag med liquid tape rundt neglen. Tenk over hvor mye du trenger, alt ettersom hvor stor svampen din er, osv. 
Dette burde tørke før du går videre til neste steg. 

Svampetid
4. Ta svampen. Legg noen strøk på denne med de to fargene. De skal berøre hverandre. Og det gjør absolutt ingenting om de går litt over hverandre. Før det har tørket, tar du svampen og lar den gli over neglene. 

Pinsetten er din beste venn
5. Ta pinsetten og fjern den tørkede tapen. 

La tørke. Nyt ditt resultat. 


Jeg vet ikke om det er noen som husker at jeg tidligere har skrevet om at jeg bestilte en tripod for filming? Vel, jeg mottok den. Men den passet dessverre ikke til mitt kamera. Den skuffelsen! Men det er vel den risikoen man tar med eBay. Men da prøver man bare igjen! Dette skal bli til en videoblogg! 

Nå skal jeg spise litt mat, skrive en featurereportasje og planlegge spørsmål til et portrettintervju jeg skal ha på fredag. Håper det blir fint vær! 

 • 03.03.2016 kl. 15:54

Swirly nails in daylight

Bedre bilder fra tutorialen fra i går. 

 • 27.02.2016 kl. 11:41

Perfekte, velstelte negler

"Det er lov til å smøre litt tykt på i overskriften, er det ikke?"

Hei og god dag, kjære deg! 
Har du noensinne ønsket deg negler som på en profesjonell neglesalong? Men aner ikke hvor du skal starte? Her vil jeg gi deg noen råd, så håper jeg du får nytte ut av denne neglerutinen. 

1. Vasker hendene
Jeg liker alltid å være ren på hendene før jeg begynner med noe som helst når det kommer til negler. Hygiene er veldig viktig.

2. Fjerner neglelakken 
Jeg foretrekker å bruke en acetone-fri neglelakkfjerner, rett og slett av den enkle grunn av at dette er mer skånsomt for neglene, enn en med acetone. Noe jeg virkelig har merket er nødvendig om jeg vil ha sterke negler. I alle fall med så mange forskjellige negledesigns som jeg prøver ut, såpass ofte som jeg gjør.


3. Filer neglene
Når du filer - fil alltid i en retning. Aldri, aldri fil frem og tilbake! Dette vil skade neglene dine. ​I tillegg fjerner jeg skitt under neglene med denne filen.

4. Buffer
I og med at buffing kan skade neglene om du gjør dette for ofte, gjøres dette bare en gang for uken. Det en buffer gjør er å få dine negler til å skinne, bokstavelig talt.

5. Antibac
Siden jeg på neste punkt skal berøre neglebåndene, og det er viktig å være god på hygienen, liker jeg å ha en antibac-flaske stående. Bare sånn i tifelle. Om jeg er nazi på hygiene? Det kan godt hende, men det er bare positivt, vil jeg si.


6. Tar hånd om neglebåndene
Her vil det skje en hel del. Neglebåndene vil mykes opp for å kunne dytte dem nedover og eventuelt klippes over. Neglebånd og neglebiter som har fliset opp i kantene vil kuttes. Første punkt blir å myke opp neglebåndene. Her bruker jeg Burts Bees "Lemon Butter Cuticle Cream". Dette masseres inn i neglebåndene og selve negleoverflaten. I tillegg benytter jeg meg av TL Spa Design sin "Hydrating Cuticle Therapy Oil".

På neste punkt bruker jeg en "cuticle pusher" og dytter neglebåndene nedover. Jeg starter som regel øverst fra neglen og dytter alt ned. Ikke vær redd for å bruke litt makt, men heller ikke for mye. For å fjerne flisete negler, bruker jeg en "cuticle cutter"/"cuticle trimmer". Jeg fjerner neglebåndene som ca. en gang for uken.

7. Håndkrem
For en siste finish, tilføres en god håndkrem. Dette gir en fantastisk følelse av velvære.

8. Annet
* Om du tar oppvask for hånd, kan det være lurt å bruke hansker. Med hansker unngår du unødvendig slitasje. 
* Ridge Filler er også et fantastisk produkt. Du vet de rillene du muligens har på neglene? Med ridge filler slipper du disse og neglelakken setter seg bedre. I tillegg vil en Ridge Filler hjelpe deg med å unngå gule negler om vinteren. 

 • 21.02.2016 kl. 18:50

Glittery splatter nails


Om du skal få "splatter-nails", husk for all del å IKKE blåse innover! Med mindre du vil pynte deg selv i munnen da, men for all del.. ikke gjør det.

1. Lakker neglene i ønsket farge
2. For å unngå unødvendig søl, kan du bruke tape. Jeg har selv brukt et slags lim som man kan ta av. Liquid tape på engelsk. Fjernes enkelt med en pinsett etter at det har tørket.
3. Dekk hele hullet til sugerøret med annen valgfri neglelakk som du vil splatte utover.
4: TA-DA! Avslutt med en liten topcoat. 


Jeg tilførte i tillegg "Rose of Light" og "Desperately Seeking Sequins" av OPI. Samt en liten hvit tip. Påført med kost. 

 • 20.02.2016 kl. 17:44

Ladybug, ladybug fly away


Disse skulle ha blitt filmet for over en uke siden, men det er så mye som har skjedd. Det var Hellkonferansen, eksamen, osv. Nå i det siste har jeg innsett, etter at jeg filmet armen min mens jeg la denne manikyren, at jeg virkelig må ha en tripod. Så... det blir enda litt lenger. Men det blir, håper jeg. 
 

 • 17.01.2016 kl. 23:37

Nailart essentials we all need

Hvorfor i all verden kommer hver bloggtittel på engelsk for meg nå for tiden? Jaja, men uansett. I dag har jeg tatt det helt med ro og bestilt en hel del som er nødvendig for en som er ivrig etter å få neglene til å se best mulig ut. Det finnes så klart ting man allerede har i hjemmet man kan bruke, men det blir mye lettere med ordentlig utstyr. 

Wax pencil
Denne skal hjelpe til med å løfte opp små, mikroskopiske perler og  diverse. Denne vil klistre til seg gjenstanden og på den måten få gjenstanden på neglen. 

Trykk HER for å komme til artikkelen jeg bestilte.

Sponges
Jeg hadde aldri i verden klart å lage de røde og svarte neglene (som du kan finne HER) uten en svamp. Jeg trenger virkelig flere, og da tok jeg dagens mulighet til nettopp det. Sponges er genialt for dip-dye negler. 

Trykk HER for å komme til artikkelen jeg bestilte.

Fake nails
Alle liker vel lange negler? Løsnegler er også genialt for å teste ut den ideen du har i hodet, før du begynner på dine egne negler. Du sparer tid og du slipper muligens veldig mye søl.

Trykk HER for å komme til artikkelen jeg bestilte.

Caviar manicure
Ikke nødvendig, men pynter veldig mye opp! Små perler som virkelig gjør underverker på ethvert design. Jeg har en hvit fra før av, og jeg tror jeg aldri har fått så mange komplimenter for mine egne negler som når jeg bruker dette! Trykk HER for å komme til artikkelen jeg bestilte.

Latex tape
Du vet hvor irriterende det er når du bommer totalt med neglelakken og du sitter der med bomullspads og q-tips for å rette opp i skadene? Med flytende latex slipper du dette! Bare påfør et lite lag rundt neglen, legg lakken og riv av når du er ferdig. Smooth! Det er også forøvrig helt genialt om du skal legge dip-dye negler. For det, det er jammen meg mye søl! 

Trykk HER for å komme til artikkelen jeg bestilte.

Brush set
Med koster i mange forskjellige fasonger kan du bare velge og vrake hvordan du vil ha ditt design og hvordan du vil jobbe med det. En flat kost er også genial for å fjerne neglelakk helt innerst i mellom neglen og hudlaget. Også må jeg nesten nevne hvor stor bruk du vil ha av den lengste, tynne kosten. Genial om du vil ha striper! 

Trykk HER for å komme til artikkelen jeg bestilte.

Striping tape
Disse er helt perfekte for å få rette linjer. Noen kan du til og med bare ha der for å freshe opp designet. Hvem har sagt at det er bare neglelakk som kan brukes på neglene dine? Om jeg skal si det rett ut: det ser utrolig fresht og stilig ut om man tør å gjøre noe annet!  

Trykk HER for å komme til artikkelen jeg bestilte.

Dotting tools
Med dotting tools vil du få negler som ser ut som om de kommer rett fra en neglesalong! De kommer i forskjellige størrelser og du kan variere designene dine noe helt enormt. Dette er så absolutt et must. 

Trykk HER for å komme til artikkelen jeg bestilte.

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits