• 20.04.2017 kl. 09:46

Så ærlig som det kan bli

God morgen!
// Innlegget er ikke sponset og inneholder råmateriale av egne meninger.

Akkurat nå sitter jeg og nipper til et glass med frossen frukt, melk og måltidserstatter med vaniljesmak fra Herbalife. Jeg vil komme med en grundigere omtale når jeg har fått prøvd ut litt mer. Akkurat nå har jeg en prøvepakke som jeg fikk i bursdagsgave fra min søster. Jeg er kritisk ut av en annen verden, men har ingenting i mot å prøve noe nytt. Dette vil være en ærlig, kritisk og en ikke sponset omtale. 


Jeg har hele tiden trodd at måltidserstattere er noe tull, og da spesielt drikke. Jeg har nå drukket meg mett på smoothie med måltidserstatter, men jeg er fremdeles skeptisk. Blir forbrenningen økt? Hva skjer når jeg begynner å spise fast føde til frokost igjen? Jeg kommer selvsagt til å variere fast føde, og disse erstatterne, da disse bare kommer til å bli brukt til frokost, og til nød de gangene om kveldene jeg ikke orker å vente to timer på å legge meg etter mat.


SÅ SUR: Jeg ser alltid så sur ut om morningen. Blir ikke mer ekte enn et ekte morratryne på blogger. Ikke har jeg prøvd å legge inn en innsats på å få bildet fint heller.

Det som skal være kjekt med måltidserstattere, er at man slipper å bruke mye tid på kjøkkenet. Spesielt greit for meg som vil ut å gjøre andre ting enn å stå på kjøkkenet, selv om det jo også er gøy til en viss grense om man har alt av utstyr på plass. Med dårlig tid blir det fort dårligere måltider som ikke metter lenge nok, som heller ikke er spesielt sunne. Med en måltidserstatter skal du visstnok få i deg i det minste et sunt og næringsrikt måltid om dagen, og det skal visstnok hjelpe på trøtthet og slapphet. Noe jeg håper det gjør, men det får tiden vise. I det minste får jeg i meg frokost og får en god start på dagen! Jeg har også i en periode bare spist et måltid om dagen, så det blir det en endring på nå, takk gud for det.

Men en ting har det definitivt gjort... og det er å ha satt fart på magen min... Ser deg senere!

  • 05.04.2017 kl. 12:16

Du blir feit av påskegodt

I de siste dagene har dagligvarekjedene satt ned prisen på smågodt, til tross for at de i fjor uttalte seg med at priskriger er de ferdige med. Nå er det nå en gang slik at dagligvarekjedene alltid har konkurrert om priser, og da spesielt under høytider. Media dekker så klart dette, for det er allemannseie å vite hvor man får de billigste tilbudene fra, og det er ikke til å legge under en stol at dette skaper klikk. Og klikk er noe alle nettaviser er opptatte av for å skape et levebrød for seg selv. For å skape et levebrød for seg selv, er man også avhengige av pluss-løsninger, men det er derimot en helt annen historie, som jeg ikke kommer til å gå innom nå.Nettavisen melder at kjeder som Rema 1000, Kiwi, Coops kjeder Extra og Obs har redusert prisene til 6,90 pr. hg. Noe som er en litt høyere pris enn fjoråret som var på 2,90 pr. hg. Det er fremdeles billig, men det er mulig at det ikke blir like mye hamstring i år som i fjor, men det får bare påska vise.

Om det derimot skjer, er flere bekymret for at du skal gå opp i vekt i påska. 

Men blir du virkelig feit av litt påskegodt?
Vi journalister skal få frem flere sider av samme sak, og går dermed til verks for å finne ut av hva som har blitt satt ned i pris. Vi finner ulike vinklinger, gjør research og finner gode intervjuobjekter. Denne påska har flere sunne påskevarer blitt satt ned i pris. 

Men ligger det i blodet til en nordmann å hamstre inn frukt og grønnsaker i stedet for godterier, og da spesielt i påska? Om det du vil er å handle inn påskegodt i stedet for mat, er dette helt og holdent opp til deg selv. Kan hende at blodsukkeret ditt svinger som en yo-yo i full fart, og du kjenner det på både humør og form. Men det er det ingen andre enn du som kan gjøre noe med. 

Det kan hende at du går litt opp i vekt i påska om du spiser deg fordervet på snop og annet digg, men mye av dette er faktisk vann som du lett går av deg igjen. Påska varer ikke så lenge, at det du går opp i vekt, forblir der. Om du derimot har lyst til å ha humøret og formen på plass, anbefales det at du går deg noen turer. Eventuelt en skitur på påskefjellet om været tillater det. Bli med barna dine å lek i snøen, eller spill fotball med dem om det ikke er snø. 

Det viktigste i påska er tross alt å ha det fint i lag med dem du er glad i.

  • 08.03.2015 kl. 12:12

Måltidsplan - gå ned i vekt (II)

Ukens måltidsplan kan godt passe for den som er den litt mer travle, siden menyen ikke krever så mye ekstra tid på kjøkkenet, men som likevel er god og gir energi.


Frokost: Et glass med melk og to brødskiver med to skiver kokt skinke og to skiver lettere Jarlsberg, toppet med tomat. 
To brødskiver: 189 kcal
2 skiver lettere Jarlsberg: 80 kcal
2 skiver kokt skinke: 48 kcal
2 skiver tomat: 7 kcal
Et glass melk: 92 kcal
Til sammen: 416 kcal


Lunsj: Fiskesandwich med egg
1 skive brød: 95 kcal
1 egg: 92 kcal
1 Lofoten grov fiskeburger, 80% fisk: 134 kcal 
Løk, tomat og salat: ca. 20 kcal
Til sammen: 341 kcalMiddag: Stekt fisk med diverse krydderier, en porsjon villris og litt pesto (ca. 100 kcal pr spiseskje - brukes derfor med måtehold)
Fisken jeg brukte var sei som inneholder 69kcal pr 100gram.
Villris er sunnere og mindre kaloririk enn f.eks. jasminris. La oss si at en porsjon med kokt villris veier 66gram, da vil denne inneholde 137kcal. Jasminris vil ha hele 238 kcal med samme mengde. Noe som utgjør ca. 100(!) kalorier.

Tilfør gjerne salat om du føler for det! 


Kveldsmat: En porsjon havregrøt med en ss bringebærsyltetøy og nøtter
Havregrøt, 40 gram: 146kcal
SS bringebærsyltetøy: 16 kcal
Nøtter: Uvisst, men ikke overdriv. Det er veldig mange kalorier i 100 gram nøtter.
Til sammen: 162. Med nøtter kan vi fort plusse på omkring 50-100 ekstra
 


 #kosthold #kostholdsplan #mat #trening #vekt #vektnedgang #sunn #lettvint

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits